Főoldal   |   Hírek   |   Programok   |   Önkormányzat   |   Címjegyzék
 
 

 
  Hírek
Gigén április 8.-án volt a Húsvétváró nyuszi-buli,ahol a húsvéti hagyományokhoz kapcsolódó játékokon keresztül,a vetélkedőkön és a tojásfestésen túl, sok programmal várta a Gigei Önkormányzat a község apraja-nagyját.


 
   
 
 
» Helyi hírek ·


2010-02-18

Gige az Értékmentőben

Gige, falu a Zselicség peremén, címmel
cíkk jelent meg községünkről az
Értékmentő folyóíratban. A folyóírat
felelős kiadója Ráday Mihály aki az
újság szerkesztőjével Srágli Lajossal
együtt a városvédő, értékmentő
"mozgalom" ismert harcosai

Gige, falu a Zselicség peremén, címmel cíkk jelent meg községünkről az Értékmentő folyóíratban. A folyóírat felelős kiadója Ráday Mihály aki az újság szerkesztőjével Srágli Lajossal együtt a városvédő, értékmentő "mozgalom" ismert harcosai Magyarországon.
A cíkk mindazt leírja Gigével kapcsolatban amit jelenleg tudunk tudhatunk. A cíkk szerzője földink, falunk szülötte Selyem Tóth Sándor.
Az írás foglalkozik a falú történelmi adataival, a lakosság számának alakulásával. Kitér a település építészetére, a zsidóság településünkkel kapcsolatos emlékeire.
A reformátusság régen meghatározó jelenlétére, Csoknai Vitéz Mihály látogatására a faluban. A falu volt közéleti szereplőire és sok minden érdekességre. A cíkk elolvasását minden falubelinek és érdeklődőnek ajánlom. Az újság példánya a Polgármesteri hivatalban elérhető.

Forrás: Értékmentő, Városvédő és Településszépítő Egyesületek Lapja
Szerző: Koszti Sándor

további híreink >> 
 
© Integranet